terug
<
>

Het kleine ZZP-ABC #14

NETWERKEN

Je potentiële werkgever is onderdeel van een kudde. Hij staat met een groepje onderdanen, glas in de gemanicuurde hand, te lachen op deze borrel. Zijn roedel heeft zowel een statusverhogende als bufferfunctie: een menselijke muur tussen hem en de wanhopige ZZP’er. 

Maak één van zijn werknemers een gemeend compliment. Prijs het goedgeorganiseerde event, de kundig opgetaste wijnglazentoren of de bevallige plooi van het kleed over de statafel. Iemand heeft al die stijve kleden om al die ronde statafels moeten knopen. Vraag welke topper daarvoor verantwoordelijk is geweest.

Je potentiële werkgever merkt je op vanuit zijn ooghoek. In zijn onderbewuste ben je niet langer een vreemde. Je staat goed zichtbaar te praten met één van zijn getrouwen, hopelijk de topper aan wie je het aankleden van statafels kunt overlaten. De werkgever legt onbewust de link tussen jullie beider betrouwbaarheid. Het is een diepmentale oké: Jouw vrienden zijn mijn vrienden, jij vormt geen bedreiging.

>>Je kunt mensen veilig beledigen door ze te mainstream, te ongeïnformeerd of te rijk te noemen<<

Nu het duidelijk is dat je geen moorddadige clown bent, neem je de volgende stap. Positioneer jezelf naast de baas. Zodra je binnen gehoorsafstand bent, maak je nog een compliment. Ditmaal niet gemeend, en van het neerwaartse soort. Zoiets als: ‘Dat is een interessant punt dat je maakt over hedendaagse Afrikaanse muziek, maar vind je het ook niet getuigen van een knieval voor de commercie?’ Et cetera. Je kunt mensen veilig beledigen door ze te mainstream, te ongeïnformeerd of te rijk te noemen. Vermijd body shaming. Zeg niet: ‘Dat handgeweven pak dat je draagt, is meer iets voor iemand met een langer postuur.’ En maak niemand voor racist uit.

Je hebt je potentiële werkgever nu een vervelend gevoel over zichzelf bezorgd. Dat zal hij goed willen maken door aan jou te laten zien dat hij wel leuk is. Op joviale toon vertelt hij jou een grap, een interessante mening of een goede daad die hij heeft verricht, en nodigt je uit om hem te prijzen. Wees hier spaarzaam in. Hou hem hongerig. Als je bij toeval op een diep trauma stuit, zoals dat hij of zij op het schoolplein ook al niet mee kon komen met het coole groepje en daarom net zo lang door heeft gewerkt tot hij of zij een machtspositie verworf en een strenge maar rechtvaardige werkgever kon worden, buit dit dan uit. Sta symbool voor alles wat er ooit misging in zijn leven en spring in dit gat als gouden oplossing.

Nu moet je de werkgever isoleren. Vraag of hij even meeloopt omdat je alle drankjes die je gaat halen (het is toch gratis) niet alleen kunt dragen. Wijs hem op een bijzonder detail in de architectuur van het borrelzaaltje. Vraag of hij mee gaat roken. Het is zaak om een gezamenlijke herinnering op te bouwen, waarin alleen jullie figureren. Na de eerste locatie-verandering moet nog een tweede volgen, wat bijdraagt aan het gevoel van gedeelde geschiedenis. Kop hem in door je toekomstige baas naar een vrolijke jeugdherinnering te vragen. Raak hierbij heel subtiel zijn elleboog aan, zodat het amfibische gedeelte van zijn brein denkt dat je te vertrouwen bent, en een langgekoesterde vriend.

Laat een paar dagen niets van je horen en vraag daarna om een baan. Of seks.
 
tekst Helena Hoogenkamp beeld Nik van Es

En eindelijk is er Het kleine ZZP-ABC. Een talisman en feest der herkenning voor de dolende ZZP'er-kunstenaar in de vreemde werkelijkheden van alledag. Lees ook de aflevering over mierenneuken.

Helena Hoogenkamp & Nik van Es | Redactie   |  

Reacties

Nog geen reacties

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen