terug
>

LIVE OP SURE 2015: Lupinfood

Lupine een plaats geven in onze basisvoeding, dat is de missie van Lydeke Bosch en Johanna Lundberg van Lupinfood. ‘Lupine is een waardevolle aanvulling op het huidige voedselaanbod en past prima tussen de rijst en de pasta. Het is gezond, veelzijdig en makkelijk te verbouwen in West-Europa. Het hoeft dus niet uit Brazilië te komen en is vele malen duurzamer dan soja.' De voedselindustrie gebruikt lupine nu alleen als toevoeging en je komt het tegen in de vleesvervangers van de vegetarische slager. Wij willen verder kijken dan de vegetariër en de vele mogelijkheden van lupine in de praktijk toepassen.'

Want lupine heeft de toekomst, op onze akkers en op ons bord. Lydeke en Johanna komen steeds meer positieve eigenschappen en toepassingen van lupine tegen. ‘Daarmee kunnen we een brede doelgroep aanspreken. Mensen zijn vaak bang voor onbekende dingen uit de natuur. Vroeger wisten we wat je wel en niet kunt eten, die kennis hebben steeds minder mensen. In lupine zitten heel veel eiwitten en vezels, waardoor je heel lang een verzadigd gevoel houdt. Als dat bekender wordt en daardoor de vraag stijgt, is er zeker een markt voor.'

Lydeke en Johanna presenteerden hun project ook tijdens de Salone di Mobile in Milaan.

Van 5 t/m 9 oktober presenteert HKU tijdens SURE 2015 vier bijzondere projecten met een duurzame inslag. .UNST geeft de komende dagen een voorproefje met een mini-interview met de makers. Vandaag Lydeke Bosch en Johanna Lundberg, de grondleggers van Lupinfood die tijdens het SURE-openingsontbijt komende maandag hun duurzame lupinecake serveren.

Reacties

Nog geen reacties

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen